Започна извозването на бюлетините за местните избори  до областните центрове

...
Започна извозването на бюлетините за местните избори  до областните центрове
Коментари Харесай

Жандармерия пази бюлетините за вота

Започна извозването на бюлетините за локалните избори  до регионалните центрове в страната. След седмица – на 27 октомври, гласуваме за кметове и общински съветници. Екипи на жандармерията охраняваха превозването на бюлетините. Те потеглят от три печатници в София, една в Пловдив и една в Плевен, заяви заместник-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев, представен от БНР.

" В четвъртък стартира извозването и ще продължи до другия четвъртък. Днес има за превозване бюлетини по няколко маршрута. Първият ще бъде за Перник-Кюстендил, вторият - Враца-Монтана-Видин, третият - до Стара Загора, а четвъртият - до Смолян ", сподели комисар Антиев.

„ Към момента тиражът на бюлетините, който е утвърден по отношение на подадените поръчки на Общинските изборни комисии, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът на листовете, с които ще се гласоподава за кмет за община, защото съответстват като данни. По отношение на кметове на региони това включва кметове на региони в трите града София, Пловдив и Варна тиражът е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини “, съобщи по-рано представителят на ЦИК Александър Андреев.

Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лева с Данък добавена стойност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР